Piskóta:
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
- fél csomag szalalkáli
Krém:
- 3 pohár barackos joghurt (1,75 dl-es)
- 25 dkg porcukor
- 300 ml Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 doboz őszibarackbefőtt
- 1 dl víz
- 3 dkg zselatinpor
Tetejére:
- szeletelt őszibarackbefőtt
- 2 dl barackos üdítő
- 2 dkg zselatinpor
A tészta hozzávalóiból kapcsos tortaformában piskótát sütünk. A krémhez a joghurtot a porcukorral kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd összeforgatjuk a joghurttal. Az őszibarackbefőttet felkockázzuk, a masszába keverjük, végül belecsorgatjuk a langyos vízben feloldott zselatint is, és elkeverjük. Az elkészült krémet a formába visszatett piskótára kenjük. A tetejét kirakjuk őszibarackszeletekkel, majd bevonjuk az üdítőben feloldott zselatinnal. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Bökönyiné Erika receptje.