- 4 nagy tojás
- ugyanannyi súlyú porcukor
- 3 tojás súlyú liszt
- vanília
- tejszínhab
Négy szép nagy tojást megmérünk és ugyanannyi súlyú porcukrot, és 3 tojás súlyú lisztet kimérünk. Ekkor a 4 tojást mindenestől tálba ütjük, és kissé elkavarjuk, hozzáadjuk a cukrot és vaníliát tetszés szerint, majd ezzel is jól elkavarjuk. Végül a lisztet is hozzátéve, egy jó fél óráig kavarjuk ki jó habosra. Ekkor a tepsi hátrészére, melyet tisztára töröltünk és zsiradékkal megkentünk, tegyünk egy-egy jó kávéskanálnyit a megkavart tésztából, és a kiskanál hátrészével kenjük el szép vékonyra a tepsin egy-egy kis kerek tányérnagyságúra, úgy intézve, hogy a tepsi nagysága szerint 6-8 darab férjen el rá. Ekkor ügyelve süssük meg szép halványpirosra. Ha kisült, egy kés segítségével gyorsan egymás után szedjük fel, és még azon melegen a kezünkkel formáljuk meg kis csinos tölcséreknek, de sietnünk kell, mert hamar keményedik. Ezért szükséges, hogy segítség is legyen. Ha mind kész van, tegyük me1eg helyre, hogy ropogós maradjon, és tálaláskor tejszínhabbal megtöltve, adjuk fel vagy a tálon ügyesen elrendezve, vagy tejszínhab körül rakva, esetleg fagylaltot és parfét díszítsünk vele körül.