Tészta:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- pici só
- 3 tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 2 evőkanál olaj
Krém:
- 25 dkg margarint habosra keverünk
- 20 dkg porcukorral, majd
- 3 evőkanál kakaót és
- 2 csomag vaníliás cukrot teszünk bele
Az élesztőt a tej egy részével és a fele cukorral felfuttatjuk és bedagasztjuk a tésztát. 6 cipót készítünk belőle és a gyúrótáblán fél órát pihentetjük. A 6 cipót, ha megkelt, egyenként vékonyra sodorjuk (kicsit nehéz sodorni, mert összeugrik), majd egyenletesen 6 felé osztva a krémmel megkenjük a kisodort lapokat, és szorosan feltekerjük. 3-3-at összefonunk, mint a fonott kalácsot. Tepsibe téve kb. 15-20 percig pihentetjük, majd tojássárgájával megkenjük és úgy tesszük be sülni. Jó, ha sütőpapír van a tepsiben, mert ha kireped, és a töltelék kifolyik, de hűlés után megdermed, könnyű felszedni és a tepsit is könnyebb elmosni.