- 3 dl durvára darált dió
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 db 25 cm-es nyers tortalap
- 3 db nagy tojás
- 2 dl illatos méz (pl. hársméz)
- 1/2 teáskanál vanília
- 1/2 dl olvasztott, majd ismét lehűtött vaj
Szerfelett „gonosz” – mármint ami a fogyókúrát illeti… 🙂 Szórjuk a diót és a csokoládét a tortalapra. Egy közepes tálban habarjuk össze a tojásokat, a mézet és a vaníliát. Keverjük a vajba, és a keveréket öntsük a tortalapra. 160°C-os sütőben süssük 50 – 60 percig, míg meg nem szilárdul. Melegen (ne forrón!) kínáljuk, de adhatjuk szobahőmérsékletre lehűlve is, úgy is finom. Hat igen nagy, vagy nyolc nagy adag lesz belőle.
Tipp:
Még „gonoszabb” lesz, ha tejszínhabot vagy csokoládé- és diófagylaltot (vagy mindkettőt) nyomunk a tetejére és úgy kínáljuk…
Lahi receptje.