- 35 dkg liszt
- 2 teáskanál porélesztő
- 1 tojás
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl langyos tej
- nutella
- olaj a sütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk (ha nincs, akkor jó egy pohár is). Minden második korong közepére egy kiskanál nutellát rakunk. A tészta szélét megvizezzük a töltelék körül, egy üres kört helyezünk rá, és jól összenyomkodjuk a szélét. Ismét letakarjuk és további 15-20 percet kelesztjük. Az olajat felforrósítjuk, de nem szabad túl forrónak lennie, mert akkor a fánk kívül megég, belül pedig nyers lesz. 2-3 fánkot teszünk az olajba, fedőt teszünk rá és 1, 5-2 percig sütjük. Megfordítjuk őket, de a fedőt már nem tesszük rá és 1,5-2 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!