- 60 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 4 tojássárgája
- 1 dl rum
- 4 dkg élesztő
- 3-4 dl tej
- fél l olaj a sütéshez
- fél üveg Nutella
- színes tortadara
1 dl liter tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, az élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük. A lisztben elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, a rumot, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a fánkokat, és fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni. Melegen belemártjuk a Nutellába és a tortadarába.
Kárnicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.