A tésztához:
- 2,5 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2/3 bögre keserű kakaópor
- 1/3 bögre Brumi kakaó
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
- 1 bögre olvasztott vaj
- 2 bögre hideg víz
- 2 csomag vaníliás cukor
A feltéthez:
- 1/4 bögre forró víz
- 350 g Nutella
A díszítéshez:
- kókuszreszelék, darabos dió, színes cukorka
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (a kakaóport, a Brumi kakaót, a sütőport, a lisztet és a szódabikarbónát) összekeverjük. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet, és végül hozzákeverjük a szárazanyagokat is. Egy 23 × 28 cm-es tepsit vajjal kikenünk, és a masszát beleöntjük. 160°C-on, tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc).
A forró vízzel a Nutellát simára keverjük, és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ezalatt a sütemény magába szívja a mogyorókrémes öntetet.
A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett, a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény. Díszíthetjük tetszés szerint,de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!