- 170 ml tej
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 marék porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg kenyérliszt
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg puha vaj
- 5 evőkanál mogyorókrém
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy teáskanál cukrot. Kb. 5 percig pihentetjük, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Tálba rakjuk a kétféle lisztet, a porcukrot, tojásokat, tojássárgáját és hozzáöntjük az élesztős tejet. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. A tészta egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, ráhajtjuk a másik felét, majd 12 csíkot vágunk belőle. Úgy a legegyszerűbb, hogy megfelezzük, ismét félbe vágjuk, majd a negyedekből 3-3 db-ot vágunk. A mogyorókrémes tésztacsíkok két végét megfogjuk, megtekerjük, majd spirál alakban beletekerjük a muffin formákba. 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!