- 1/2 liter liszt
- 2 dl tejföl
- csipetnyi só
- 20 dkg zsír + negyed liter liszt
- 1 tojás
A fél liter lisztet jól összegyúrjuk a tejföllel, a tojással, a sóval, és 30 percig pihentetjük. Közben a maradék lisztet összemorzsoljuk a zsírral. A pihentetett tésztát bőven lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd rákenjük a zsíros tésztát. Összesodorjuk, mint a bejglit szokás, és 6 darabra vágjuk. Mindegyik tésztadarabot tepsi nagyságúra nyújtjuk, sós töltelékkel megtöltjük, felcsavarjuk, a tetejét tojással megkenjük és megsütjük. Ez a tészta vastagabb, mint a készen vett réteslap. A fenti mennyiség 6 rúd réteshez elegendő, készíthetjük kevesebb hozzávalóból is, természetesen ekkor arányosan csökkentjük az összes nyersanyagot.