Tészta:
- 12 tojás
- 12 evőkanál porcukor
- 12 evőkanál liszt
Krém:
- 1 margarin
- 20 dkg cukor
- 6 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 csomag túró
Tojáshab:
- 6 tojás
- 36 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
A piskótához a tojásokat elválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, majd a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjét felverjük és ezt is hozzákeverjük. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a vaníliás cukorral, a citrom levével és a túróval elkeverjük. A tojáshabhoz használjuk fel a tojások fehérjét. Gőz felett felverjük a cukorral és a citromlével. A krém csak ha teljesen kihűlt a piskóta, akkor kenhető rá.
Hajdúné Sztancsik Eszter receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!