A tésztához:
- 4 tojássárga
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg sütőmargarin
- 25 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
A tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
A mázhoz:
- 2 evőkanál cukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 dkg vaj
A tojássárgákat a cukorral, a sütőporral meg a puha margarinnal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaót, a tejet, végül beleszitáljuk a lisztet. Alaposan kikeverjük, és kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük. Forró sütőben tűpróbáig sütjük. Simára keverjük a cukrot a tojásfehérjékkel – ha van maradék fehérjénk, eggyel-kettővel szaporíthatjuk – és gőzön, habverővel kevergetve sűrűre, fényesre főzzük. A tészta tetejére simítjuk, és a sütőbe visszatolva a tepsit, nagyon kis lángon rászárítjuk az édes habot. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az egészet bevonjuk csokoládémázzal, amelyhez a cukrot a kakaóval meg egy kevés vízzel simára keverjük, tovább kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, beledobjuk a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvadt, majd a tésztára öntjük.
Szellős helyen addig hagyjuk állni, amíg a tésztára a máz rá nem száradt, majd kis kockákra vágva adjuk asztalra.
Adrienn receptje.