- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél kiskanál sütőpor
- 1 narancs héja
- 1 alma
- 2 tojás
- 23 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 dl tej
- 3 evőkanál rum
A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és rumot, majd simára keverjük, és belereszeljük a narancs héját. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az apró kockákra vágott almát. Forró olajba diónyi adagokat szaggatunk bele, aranysárgára sütjük, majd fahéjas cukorba forgatjuk. Lekvárral vagy akár csokikrémmel is tálalhatjuk. Nagyon finom, egyszerű fánk. Jó étvágyat! 🙂
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!