- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg tortadara
- 1 citrom és narancs reszelt héja
- 1 citrom leve
Máz:
- 25 dkg porcukor
- reszelt narancshéj
- citromlé vagy narancslé
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, egyenként adom hozzá a tojásokat, mindegyikkel legalább 2 percig keverem, hozzáadom a reszelt narancs- és citromhéjat, majd a levét is. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és a tojásos krémhez keverem, majd a tortadarát is hozzáadom. Egy 24 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott/lisztezett tepsibe simítom, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 perc alatt megsütöm. Amíg sül, a mázhoz a porcukrot annyi citromlével (vagy narancslével) keverem össze, hogy sűrűn folyós kence legyen, és belereszelem 1 narancs héját is. Ezt a mázat a sütőből kivett forró tészta tetejére kenem, és ráreszelem egy narancs héját. A kihűlt tésztát forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!