A piskóta hozzávalói:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 dl víz
A krém hozzávalói:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 narancs leve
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tojássárgáját fele cukorral vízzel habosra kikeverem. A tojásfehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem és a sütőporos lisztet belekeverem. Sütőpapiros sütőlapon 170 °C-on megsütöm. Amikor megsült és kihűlt, a papírt lehúzom róla és megtöltöm. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm a narancs lével együtt és kihűtöm. A porcukorból és margarinból krémet keverek és narancs darabokat teszek bele. A kihűlt pudinggal összekrémesítem és a lapot megtöltöm háromnegyede krémmel és feltekerem. Amikor feltekertem a többi krémmel a külső részét bevonom és naranccsal díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!