Tészta:
- 7 tojásból sütünk egy hagyományos piskótát közepes méretű tepsiben, majd három részre vágjuk
Narancskrém:
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
- 1 narancs
A lisztet és a cukrot a tejjel sűrűre felfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kifacsart levét. Ezzel el is készült a narancs krémük.
Mentás csokikrém:
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tábla mentás csokoládé, vagy friss mentalevél összemorzsolva
A tejet, a lisztet és a cukrot szintén sűrűre főzzük, majd beleolvasztjuk a csokoládét, vagy hozzáadjuk a mentát. A sütemény összeállításakor először a csokis krémet töltjük be, aztán a narancsosat, végül pedig a tetejét narancsos krémmel vékonyan megkenve, narancsszeletekkel díszítjük.
Isteni finom!! 🙂
Berkes Lászlóné receptje.