- 20 dkg vaj vagy margarin
- 17 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 1 nagy narancs lereszelt sárga héja
- 2 narancs kicsavart leve
- fél dl narancsszörp
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg darált dió
- 1 púpozott mokkáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 dl tejszín
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 nagy narancs kicsavart leve
A margarint habosra keverem a tojások sárgáival és a cukorral, majd hozzáadom a vaníliás cukrot és reszelt narancshéjat. Ezután beleöntöm a narancslevet, a diót és a lisztet. Addig keverem, amíg habos massza nem lesz belőle. Ezután beleszórom a sütőport és a sót, majd beleforgatom a keményre vert tojáshabot. Papírral bélelt tortaformába öntöm és mérsékelten meleg sütőben megsütöm. Ha megsült, deszkára borítom és hagyom teljesen kihűlni. Egy hurkapálcával több helyen beleszúrok, és a frissen kipréselt narancslével megöntözöm. Minél több helyen szurkálom meg, annál jobban átjárhatja a narancslé a süteményt. Folpackba csomagolva legalább egy napra beteszem a hűtőszekrénybe. Közvetlen tálalás előtt a tejszínhabot keményre verem, a narancsszörppel ízesítem és a cikkekre vágott tortára rákenem.