A tésztához:
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 55 dkg finomliszt
- 1 csipetnyi só
A töltelékhez:
- 2 dl megfőzött, kihűtött vaníliapuding
A lekenéshez:
- 1 tojás
A bemártáshoz:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg kristálycukor
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon a tésztát megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk. Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól, mert nagyra megnőnek. Ujjunkkal a közepébe mélyedést nyomunk, és ebbe töltjük a habzsákba tett pudingot. Felvert tojással lekenjük és sütjük. A megsült fánkokat tepsit letakarva langyosra hűtjük. Olvasztott vajba majd kristálycukorba mártjuk. Finom és mutatós, melyen a pudingkrém a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat jelképezik.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!