Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin, esetleg sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 evőkanál tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 1,5 kg alma reszelve
- 2 evőkanál vaj
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle a nagy gáztepsiben. A tejet a pudinggal felfőzzük, a cukrot a margarinnal kikeverjük, majd a kettőt összekeverve habosra verjük. Az almát a fahéjjal és a cukorral megdinszteljük. Az alsó lapra tesszük az almatölteléket, a második lapra a krémet, és erre jön a harmadik lap. Tetejére vaníliás porcukrot szórunk, másnap szeleteljük.
Szepesi Ági receptje.