- 1 csomag réteslap
- 6 evőkanál tetszés szerinti müzlikeverék
- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg mazsola
- 4 dl narancslé (vagy narancsszörp és annyi víz, hogy a folyadék összesen 4 dl legyen)
- 2 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes)
- csipetnyi só
A rétes töltelékéhez egy tálba beleszórom a müzlit, ráöntöm a narancslevet és a habosra felvert tojásokat. Mézzel édesítem, és jól összekeverem, majd 20 percig hagyom állni. Közben az aszalt szilvára kevés forró vizet öntök, és ugyancsak állni hagyom néhány percig. A mazsolát is megmosom, leszárazom, és hozzákeverem a müzlihez. Az aszalt szilvát kimagozom, apróra vágom, és az áttört tehéntúróval együtt hozzákeverem a narancsos-tojásos keverékhez. Jól összedolgozom. A réteslapokat szétszedem, majd kettőt ráborítok egy nedves konyharuhára. Kevés olajjal bekenem, ezután a szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét. Egyenletesre igazítom, és szorosan felcsavarom. A rétesrudat kiolajozott sütőlemezre teszem, a másik rétesrudat ugyanígy elkészítem. Mindkettő tetejét és oldalát kevés olajjal megkenem, majd az előmelegített, forró sütőbe téve, szép pirosra megsütöm. Még forrón felszeletelem, de csak akkor tálalom, ha teljesen kihűlt.