Tészta:
- 50 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 17 dkg porcukor
- 1 kávéskanál darált kávé
- 1 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 20 dkg sütőmargarin
Krém:
- 1,25 dl erős feketekávé
- 1 evőkanál rétesliszt
- 13 dkg sütőmargarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál forró feketekávé
- 1 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott tepsiben megsütjük. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kettőt összekeverjük. A krémmel betöltünk 2-2 kihűlt korongot, a mázzal bevonjuk. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik, vagyis szép, fényes mázat kapunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!