- 50 dkg blansírozott földimogyoró (forrázzuk le és úgy szedjük le a héját, de lehet venni boltit is, csak akkor mossuk le róla a sót)
- 1 bögre cukor
- 2 közepes tojás
- 2 dkg puha zsemlemorzsa
- 1/3 bögre langyos méz
A mogyorót daráljuk össze a cukor felével. A maradék cukrot adjuk a tojáshoz és keverjük krémesre vele (kb. 5 perc). Az összedarált mogyorót, a tojáskrémet és a zsemlemorzsát jól keverjük össze. Enyhén híg állapotú masszát fogunk kapni…nem kell megijedni, mivel 3-4 órára ha betesszük a hűtőbe, akkor elnyeri azt az állagot, ami után már kézzel kis kúpokat formálhatunk belőle… a kis kúpokat sütőpapíros tepsire tesszük és 180°C-on aranybarnára sütjük…miután kivesszük a sütőből hagyjuk kb. 10 percet állni, mielőtt levesszük őket, mert különben széttörnek… egy tányérra téve őket meglocsoljuk a langyos mézzel és már fogyaszthatjuk is… Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Másnap tejjel fogyasztva a legfinomabb.
Kukunca receptje.