Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
7 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojásfehérjét 7 evőkanál cukorral és 1 csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 7 tojássárgáját, 5 evőkanál lisztet és 2 evőkanál kakaót. Óvatosan keverjük! 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
- 25 dkg túró
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük. (Vaníliával, vagy reszelt citromhéjjal is ízesítjük)
Zselé:
- 7 dl Mirinda szénsavas üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Az üdítőt a pudingporral megfőzzük, kihűlésig folyamatosan keverjük, majd a túró tetejére simítjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.
Réti Andrásné Judit receptje.