A lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcikor
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- szükség szerint tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
- baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
- nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk, egyenként tepsiméretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük, azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a 3. lapot, majd erre simítjuk a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral lehintjük a sütemény tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!