A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin vagy zsír
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 4 evőkanál liszt
- 5,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 citrom leve
- sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrtam, majd négy egyforma darabra osztottam. Egy 22 × 24 cm-es tepsit margarinnal kikentem és liszttel meghintettem. A lapokat egyenként kinyújtottam és a tepsiben kisütöttem. A lapokat sütés előtt megböködtem, hogy ne púposodjanak fel süléskor.
Amikor az első két lapot kisütöttem, az egyik lapot lekvárral megkentem, a másikat pedig ráhelyeztem. Miután kihűlt, a krémet simítottam a második lapra, majd erre pedig a harmadik lap került. A harmadikat ismét lekvárral lekentem, majd a negyedik kisült lapot helyeztem rá. Hűtőbe tettem egy éjszakára majd másnap szeleteltem és porcukorral megszórtam.
A krémhez a tejben a lisztet csomómentesre kikevertem és kis gázon állandó kavargatás mellett besűrítettem. Hagytam kihűlni. A margarinból és a porcukorból krémet kevertem, és a citromok levét is hozzáadtam. A tejes-lisztes pép kihűlt, a kettőt összekevertem és ezzel töltöttem meg a középső lapot.
Nagyon finom citromos sütemény, hamar gyorsan elkészül.
Domján Mária receptje.