Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- tejföl
Krém:
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 citrom
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (kb. 30 × 35 cm-es tepsiben). A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük, majd megtöltjük a lapokat. Az első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. Erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár, végezetül a negyedik lap. Hűtőbe tesszük, és ha megpuhult a tészta, szeleteljük, porcukrozzuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!