- 12 dkg méz
- 3 tojás
- 22 dkg kristálycukor
- 7 dkg búzadara
- 2 dkg vaj
- 5 dkg dió
- késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük és állandóan kevergetve csurgatjuk bele a megforrósított mézet. A habot tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a darált diót meg a fűszereket, végül a mézes habot. Vajjal kikent, kilisztezett formába töltjük, és előmelegített sütőben lassú tűznél kb. fél órát sütjük. Ha kihűlt, tálra borítjuk. A 20 dkg kristálycukrot kevergetve aranysárgára hevítjük, és egyenletesen a torta tetejére csorgatjuk. Amikor szilárdulni kezd, vizes késsel szeletekre vágjuk, így dobostorta bevonatot kapunk és nem törik.