- 50 dkg liszt
- 25 dkg méz
- 8 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fahéj
- 1-2 szem törött szegfűszeg
- 1/2 citrom vagy narancs reszelt héja
A mézet és a zsiradékot meglangyosítjuk, de ne legyen forró, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, és letakarva 4 órán át pihentetjük. Ha nincs időd, az se baj, nekiállhatsz előbb is. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. Vigyázni kell, mert hamar sül. Ha kihűlt, tojásfehérjét porcukorral jól kikeverünk, se túl híg, se túl kemény ne legyen, és ezzel lehet díszíteni. Mehet bele pár csepp ételfesték is, amilyet akarsz. Mi csináltunk a srácokkal pirosat és zöldet is, nagyon klassz lett.
Hurtonné Rácz Mária receptje.