Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál tejföl
- 6 dkg zsír
- 16 dkg cukor
- 1 kávéskanálszódabikarbóna
- 1 csomag fahéj
- 2 tojás
- liszt amennyit felvesz
Töltelék:
- ½-1 liter tej
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
Teteje:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál kakaópor
- kicsi tej
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. Összeállítjuk a krémet. A tejben feloldjuk a kakaóport, a cukrot, óvatosan beleengedjük a 3 felvert tojást, majd a lisztet, és csomómentesre főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a margarint. Megkenjük vele a lapokat és egymásra tesszük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, rásimítjuk a sütemény tetejére. Kicsi tejben feloldunk egy teáskanál kakaóport, vízszintes csíkokban rácsurgatjuk a hab tetejére, majd vizes késsel a vonalak közepét finoman függőlegesen meghúzgáljuk. Kész a díszítés. Használhatunk Hulala tejszínhabot is.
Gondáné Andi receptje.