- 2,4 dl friss narancslé
- 0,5 dl Portorico rum vagy 1 teáskanálnyi rumaroma
- 1 evőkanál (hárs)méz
- 2 evőkanál porcukor
- 35 dkg darabolt ananászkonzerv, lecsepegtetve
Egy kisebb tálban alaposan elegyítsük az első három hozzávalót, és tegyük félre. Egy másik tálban hempergessük meg az ananászdarabokat a cukorban. Forrósítsunk fel egy nagyobb teflonserpenyőt, nagy lángon. Tegyük bele a cukorban meghempergetett ananászt, és 2-3 percig hagyjuk sülni-főni, amíg a cukor aranybarnára nem karamellizálódik. A serpenyőt folyamatosan rázogassuk, hogy a barnulás egyenletes legyen. Ezután keverjük hozzá a narancsos keveréket és forraljuk fel. Lyukacsos kanállal halásszuk ki az ananászdarabokat, és osszuk szét a desszertes (kristály) poharakba. Ezután forraljuk tovább a levet még egy-két percig, amíg meg nem sűrűsödik. A besűrűsödött levet aztán kanalazzuk az ananász tetejére. Melegen szolgáljuk fel.
Lahi receptje.