Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál tej
Krém:
- 4 dl tej
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál félgrízes liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Máz:
- csokoládémáz
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megsütjük a lapokat. A krémhez a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot sűrű péppé főzzük, miközben a 3 tojásfehérjét felverjük, majd beledolgozzuk a forró sűrű krémbe. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük, beledolgozzuk a kihűtött krémbe, s ezzel a töltjük meg a lapokat. A tetejét tetszés szerinti csokimázzal bevonjuk. Másnap lehet szeletelni.
Nagyon finom és olcsó sütemény. Legutóbbi alkalommal úgy díszítettem, mint egy könyvtortát.
Tóth Erzsébet receptje.