Tészta:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg zsír
- 2 evőkanál méz
- 35 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 25 dkg margarin
A tésztához a tojást, cukrot, kakaót, zsírt, mézet gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 3 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a pudingport, lisztet, cukrot megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a tejfölt. A margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk, majd megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimázat teszünk.
Raffai Józsefné receptje.