- 1 dl vaj
- 1 dl kakaó
- 2 dl kukoricaliszt
- 2 dl méz
- 2 dl víz
- 2 dl apró áfonya-, vagy mályvacukor drazsé (ha ilyen nincs, helyettesíthetjük pl. apróra tört mentolos Negroval, töltetlen narancsos savanyú cukorral, stb.)
- 1/2 teáskanál só
Olvasszuk fel a vajat és vegyük le a tűzről. A kukoricaliszthez keverjük a kakaót, és elegyítsük az olvadt vajjal. Ebbe a csokis keverékbe öntsük a mézet és a vizet, majd állandó kevergetés közben forraljuk fel, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a drazsékat és a sót, majd az egészet addig kavargassuk, míg a drazsék vagy cukorkák fel nem olvadnak.
4,5 – 5 dl öntetet kapunk, amely vanília-, vagy diófagylalthoz kiváló.
Lahi receptje.