- 4 tojás
- 3 dl porcukor
- 3 dl méz
- 2 dl presszókávé
- 2,5 dl főzőmargarin
- 1 kg rétesliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 narancs frissen reszelt héja
- 1/2 narancs frissen facsart leve
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 dl apróra metélt dióbél
- 2 dl mazsola
- 2 dl (maraschino) cseresznyebefőtt
- 7 dkg apróra kockázott vegyes cukrozott gyümölcs (vagy gyümölcszselé)
Keverjük össze a tojást, a cukrot és a mézet. Ezután verjük hozzá a margarint, jól összekeverve az egészet. Adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, a fahéjat és a kávét kis adagokban, folyamatosan kevergetve közben. A sütéshez zsírozott sütőpapírral bélelt formát használjunk. Először öntsük a tészta felét a formába, majd terítsük el rajta a gyümölcsből, a narancshéjból és a dióból készített keverék felét. Ezután öntsük rá a tészta másik felét, majd terítsük be a gyümölcskeverék maradék felével, amihez előzőleg még a cseresznyebefőtt levét is hozzákevertük.
160°C-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig, addig, míg a torta közepébe szúrt hideg késpenge tisztán nem húzható ki onnan. A lehűlt torta tetejét tejszínhabbal, és az abba nyomott cseresznyebefőttel díszíthetjük.
Lahi receptje.