Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
Szedres krém:
- 1 üveg szederbefőtt
- 1,5 dl tej
- 2 csomag fahéjas vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
A szedres krémhez a pudingport a tejjel és szükség szerinti szederlével (fél liter legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedreket.
Eközben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk és 170°C-on tűpróbáig sütjük.
A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Az összeállításnál a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.
Molnár Andrea receptje.