- 2 tojás
- 1/2 liter tej
- 1 evőkanál vanília
- 1,5 dl illatos méz (pl. hársméz)
- 4 dl sűrű tejszín
Egy nagy keverőtálban alaposan, habkönnyűre verjük fel a tojásokat és fokozatosan, állandó keverés közben adjuk hozzá a tejet, a mézet és a vaníliát, majd addig verjük tovább, míg jól el nem keverednek. Ezután adagoljuk bele a tejszínt és verjünk belőle kemény habot. Töltsük a fagylaltgépbe és a kezelési utasítás szerint készítsünk belőle fagylaltot. Mézbe mártott friss gyümölccsel, dióval vagy kedvenc fagylalt öntetünkkel kínáljuk. Kb. 2 liternyi lesz belőle.
Tipp:
Friss gyümölcsfagylaltot egyszerűen úgy készíthetünk, hogy a fagyasztás előtt a fagylaltkeverék minden literjéhez 2 deciliter friss gyümölcspépet keverünk.
Lahi receptje.