Tészta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál kristálycukor
- 10 evőkanál liszt
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Két lapot sütünk belőle.
Krém:
- 4 kis pohár natúr joghurt (lehet gyümölcsös is)
- 25 dkg porcukor (fele a tejszínhabhoz)
- 5 dl habtejszín
- 1 üveg meggy és a leve
- 1 dl víz
- 3 dkg zselatinpor
Díszítés:
- tejszínhab
- magozott meggy
A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a meggyel, valamint a levéből is teszünk bele. Meleg vízben a 3 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. /Jó keményre verni!/ A krém bő felét rákenjük a piskótára, rátesszük a másik lapot, majd a másik fele krémet arra kenjük. A tetejét díszítjük a saját krémjéből nyomott rózsákkal, tejszínhabbal, meggyszemekkel.
Czine Zsuzsanna receptje.