A tésztához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál víz
- 12 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg meggy
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 50 dkg túró
- 4 dl tejszín
- 1 zacskó zselatinfix (4 dl folyadékhoz)
- 10 dkg porcukor
Szükséges még:
- 1-2 evőkanál porcukor a sütemény szórásához
- cukor a konyharuhára
A tészta sütéséhez:
- 20 × 30 cm-es tepsi
- sütőpapír
A tésztához a tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd lazán beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180°C-on sütjük. Cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla. A piskótát kihűtjük.
A túrót a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk, és az alsó lap köré keretet állítunk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a zselatinfixet. A habot 25 dkg meggyel együtt a túrókrémbe forgatjuk és a piskótalapon elosztjuk. Ráfektetjük a másik lapot és 1 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!