Tészta:
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csipet pirospaprika
- 1 kávéskanál só
- 2 tojássárgája
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 1 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 4 db natúr Medve kockasajt
- pici só
A tejfölt, a sót, a pirospaprikát, 2 tojássárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk. Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Mindezt összedolgozzuk és 1 órán át pihenni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, kivajazott sütőlapon készre sütjük. A krém hozzávalóit habosra keverjük, 2-2 pogácsát összeragasztunk vele, majd a maradék reszelt sajtban megforgatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!