A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 mokkáskanál só
- 3/4 liter hideg víz
A töltelékhez:
- 40 dkg mazsola
- 1/2 liter víz
- 1 dl méz
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál margarin
- 3 evőkanál narancslé
- csipet só
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd belemorzsoljuk a vajat és kanalanként belekeverjük a vizet. Jól összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és felhasználásig hűvös helyen pihentetjük. A mazsolát megmossuk, kinyomkodjuk, majd a vízzel és a mézzel összekeverjük és öt percig forraljuk. Ezalatt összekeverjük a cukrot, keményítőt, sót és a mazsolához adjuk, még további 1 percig főzzük, végül belekeverjük a reszelt citromhéjat és narancslevet. A tészta egyik felét kinyújtjuk és kerek formába tesszük úgy, hogy pereme is legyen, ráterítjük a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és ezzel beborítjuk a tetejét, a széleit jól összenyomkodjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, néhány helyen megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.