A tésztához:
- 3 tojás
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál cukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg túró
- 1 citrom leve és reszelt héja
- fél doboz mascarpone (125 g)
- 3 evőkanál cukor
- szeletelt őszibarackbefőtt
A díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- kevés lekvár
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A sárgájába 1 kanál cukrot, olajat és vizet teszek, amit habosra kikeverek. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A lisztet a fél csomag sütőporral összekeverem. A tojássárgájához hozzáadtam a fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet. 180°C-on, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Amikor kihűlt, megtöltöm.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a túrót és a mascarponét, majd habosra kikeverem. A piskótalapot megtöltöm a krémmel, de a rolád tetejére is ebből teszek. A lapot mielőtt feltekerem, a szélére őszibarackszeleteket teszek. Ezzel együtt tekerem fel, majd a többi krémmel befedem. A díszítéshez 1 tojásfehérjét gőz felett lekvárral felverek és a roládot tetszés szerint díszítem.
Domján Mária receptje.