Tészta:
- 3 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál cukor
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 15 dkg túró
- 1 citrom leve, héja
- 1/2 doboz mascarpone
- 3 evőkanál cukor
A tojásokat szétválasztom. A sárgájába 1 kanál cukrot, olajat és vizet teszek, amit habosra kikeverek. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A lisztet a sütőporral összekeverem.A tojás sárgájához hozzáadom a fehérjét majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapiros tepsibe sütöm. Amikor kihűlt megkenem a krémmel. Krém : A tejet a vaníliával és a cukorral felfőzöm, amikor kihűlt hozzákeverem a túrót és a mascarponét. Habosra kikeverem és a piskóta lapot megtöltöm a krémmel, de a rolád tetejére is ebből teszek. A lapot mielőtt feltekerem, a szélére őszibarack szeleteket teszek.Ezzel együtt feltekertem és a roládot a többi krémmel befedtem. A díszítéshez 1 tojás fehérjét gőz felett lekvárral felverem és díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!