A tésztához:
- 6 tojás
- 30 dkg liszt
- 12,5 dkg (fél kocka) margarin
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 doboz mascarpone (250 g)
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
- 5 dl tej
A tetejére:
- 1 evőkanál margarin
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
A tésztához 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral, plusz a margarinnal habosra keverünk. A lisztbe beletesszük a sütőpor és a vaníliás cukrot. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a margarinos cukorral, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét. Olajozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe tesszük a tésztát.
A mascarponét összekeverjük egy kanál liszttel, egy kanál cukorral, és a tésztán vizes késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Elkészítjük a pudingot. Ha kihűlt a tészta, rátesszük a pudingot. A tetejére a hozzávalókat tűzön elkészítjük, és a tetejére csak rácsepegtetjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.