A piskótához:
- 6tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál víz
- színes szórócukor
A tojásokat kettéválasztjuk. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját. Ezután megfelezzük a masszát, és a lisztet is. Az egyik fele lisztbe belekeverjük a kakaóport, ezek után a cukros tojáshoz keverjük óvatosan a liszteket. Egy kivajazott, lisztezett tortaformába (vagy tepsibe) felváltva belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. Amikor kihűlt, kikavarjuk a cukormázat, bevonjuk vele a süteményt, majd színes szórócukorkákkal díszítjük.
Goldné Tokaji Éva receptje.