- 200 g marcipánmassza
- 75 g porcukor
- 150 g hámozatlan őrölt mandula
- 3 csapott teáskanál étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 30 g cukrozott citromhéj
- 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr
- citromaroma
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk.
Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük. Amikor megsült, a sütemény legyen nyirkos tapintású. A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.