1. rész:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 4 tojásfehérje habbá verve
- 7 dkg liszt
- 15 dkg őrölt mandula
2. rész:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
3. rész:
- 2 evőkanál tej
- 3 dkg őrölt mandula
- 5 dkg cukor
1. rész: A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mandulát. Óvatosan elkeverjük a tojáshabbal és a liszttel. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
A 2. rész hozzávalóit kikeverjük és a még meleg kisült tésztalapra kenjük.
3. rész: A tejet megforrósítjuk, felolvasztjuk benne a cukrot és leforrázzuk vele a mandulát. Ezt a második réteg tetejére szórjuk. A tetejét meg lehet hinteni vaníliás cukorral, ha valaki még nem találná elég édesnek.
Készíthető mogyoróból és dióból is.