A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 tojássárgája
A töltéshez:
- baracklekvár
A linzerek bevonásához:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál mandulaforgács
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd különböző formákkal kiszúrjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük. Amikor kihűltek a linzerek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. A linzer egyik felét olvasztott csokoládéba mártjuk és mandulaforgáccsal díszítjük. Felét fehér csokoládéval is díszítettem. Dupla adagban készült.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!