- 1 kg mandarin
- 50 dkg aromás alma
- 3 citrom
- 3 evőkanál rum
- 50 dkg kristálycukor
A mandarinokat forró vízben megmossuk, letörölgetjük. Két mandarin lehámozott héját félretesszük, a többit eltávolítjuk. A gyümölcsöt felkarikázzuk, magját kiszedjük. A félretett héjat nagyon apróra összevágjuk, többször váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a megmosott, kicsumázott és gerezdekre vágott almával valamint a mandarinszeletekkel együtt befőzőlábasba tesszük. Rácsavarjuk a citromok levét, megöntözzük a rummal, és ráöntünk 2 dl vizet. Addig főzzük, amíg az alma teljesen összeesik. Hagyjuk kihűlni, majd az egészet átpasszírozzuk. A gyümölcspépet visszatesszük a lábosba, felforraljuk, és beleszórjuk a cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Még forrón tiszta üvegekbe töltjük, de csak akkor kötjük le, amikor már teljesen kihűlt.