A tésztához:
- 6 tojás
- 20-20 dkg porcukor és rétesliszt
A töltelékhez:
- 1 kg málna
- 15 dkg kristálycukor
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak habfixáló
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a réteslisztet. Sütőpapírral kibélelt sütőformában megsütjük. A málnát a cukorral összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk, majd villával áttörjük, és ismét összekeverjük (levet enged majd!). A kihűlt tortáról egy vékony felső lapot levágunk. A torta többi részén körben kb. 1 cm-es peremet vágunk, és kiszedjük a piskóta közepét, hogy tölthető legyen. A kiszedett tésztát belemorzsázzuk a málnába, hogy a levét feligya. Jól összekeverjük, és a tortába töltjük. Rátesszük a felső lapot, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínhabbal vastagon bevonjuk.