- 8 tojás
- 4 evőkanál hideg víz
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag fagyasztott málna
- színes cukorkák
Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és a kakaót. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk és 180°C-on megsütjük. Ha kész, egy konyharuhát megvizezünk, a piskótáról lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük.
A krémhez a málnát kiengedjük és turmixgéppel összetörjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a málnával. A piskótát megtöltjük vele és feltekerjük. A tetejét is megkenjük a krémmel, végül színes cukorkákkal díszítjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.