- 5 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 20 dkg málna
- 3 dl cukrozott habtejszín
- fél csomag zselatinpor
- zsiradék a tepsi kikenéséhez
5 tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, végül a tojásfehérje keményre vert habját. Kikent, lisztezett gázos tepsibe terítjük, közepesen meleg sütőben sütjük. A tepsiből kivéve még melegen feltekerjük.
A málnából, tejszínből félreteszünk a díszítéshez. A többi gyümölcsöt lazán összekeverjük a tejszínnel, hozzáadunk 3 evőkanál felolvasztott zselatint és ráterítjük a kiterített piskótalapra, majd újra feltekerjük. A félretett tejszínhez annyi zselatint adunk, hogy kenhető legyen, színezhetjük a málna levével. Bekenjük a tekercset, majd díszítjük.
Ágicca receptje.